дървено стълбище

Дървени стълбища – как да го поддържаме

Интериорният дизайн – какво е това и как трябва да го използваме? И какво искаме, за да стане толкова красиво и уютно покрай нас. Да тук е моментът, когато трябва да се използва красотата от нашата природа. Дървото – това е най- красивото нещо, което след обработване грабва очите ни. И затова, когато се загледаме в едно уж обикновено дървено стълбище, в нашия дом и се замисляме  как трябва да го поддържаме, за да остане то красиво и здраво. Ако ли не му обръщаме внимание, то ще се износи и ще стане непривлекателно.

Дървото е живо същество макар и вече отрязано и обработено. Дървеното стълбище, особено ако е изработено от дъбов материал трябва внимателно да се огледа и да се прецени с какво ще се започне обновяването му.

Поддръжка на дървени стълбища – шкурене и лакиране

Желателно е да се изшкури, като се използва средноагресивна шкурка и след това с фина такава. После да се помисли кое е най-доброто за него, за да стане отново привлекателно.

Необходимо е да се помисли за това какъв байц и лак да се използва, за да може да отразява онези кръгове, които наподобяват живота в години и месеци. Затова това с лакирането е по-добро решение, отколкото да се боядиса с някоя блажна боя, която би скрила красотата му.

Почистване на дървени стълбища

Най-добрата превенция за дълготраен живот е ежедневното почистване на дървени стълбища. Почиствайте вашето дървено стълбище редовно, като използвате прахосмукачка или метла. Избягвайте да оставяте мокри петна, защото те могат да попият в дървото и да го изкривят. Ако все пак ще използвате вода, задължително използвайте специален почистващ препарат за дърво.

С малко въображение дървеното стълбище би станало светлина във Вашия интериор. А към него ако добавите и декорация с растения ще се освежи още повече интериора. Може да се прибави към вашето дървено стълбище и дървен или метален парапет направен , който би се изработил в абсолютно съчетание на вашия дом.

Затова радвайте се на Вашето малко бижу, което ще направи домът ви част от нашата природа навън.