идеи за градината

Идеи за градината – проект Направи си сам

Всеки иска са има вътрешен двор или градина, които да изглеждат перфектно, без да се налага да харчи за това цяло състояние или да се налага да прави големи преобразувания. Ето защо на помощ тук идват направи си сам идеи за градината, които са лесни за реализация, няма да костват много време и не изискват никакви особени умения. Това са трикове, които правят голяма промяна в двора и ще бъдат много ефектни. Ето няколко идеи от Метал Инвест Габрово, от които може да взаимствате и които ще се превърнат във вдъхновение.

Направи си сам Каменни пътеки в градината

Направата на каменни пътеки в градината е очевиден избор за всеки двор. Защо ли? Практична е, удобна е, защото може да зонира двора и създава удобство при преминаване. Всичко, което трябва да се направи е да се подредят каменни плочи за пътека или големи плоски камъни в неправилна форма и да се оформи алея.

Каменно огнище на двора

За да се радват собствениците на барбекю на двора, не е задължително да има скара. Много по- автентично е, да се направи каменно огнище на двора, което може да служи, като барбекю, а зимата да се превръща в естествено отопляемо тяло. Само си представете – около него с чаша топъл шоколад и наметнати с меко одеяло.

Саксии от тенекии - направи си сам

Може да звучи странно, но ако вместо обикновени саксии се сложат шарени или боядисани с автомобилна боя тенекиени кутии, ефектът ще бъде зашеметяващ. Стои толкова естествено и винтидж. Страхотна идея за проект направи си сам.

Осветление за градината – гирлянди

Осветлението за градината е много важно, затова си заслужава да му се отдели внимание. Но вместо да се залага на обикновени външни осветителни тела, оригинална идея е да се закачат крушки в различни цветове или да се омотае дърво с лампи-гирлянди.

Кино под звездите

Кино под звездите? За целта е необходим бял екран проектор и няколко големи възглавници. И, разбира се, пуканки и лимонада. Изберете любим филм и седнете на тревата, за да се насладите на лятна киновечер.

Чекмедже – саксия

Във всяка къща ще се намерят стар скрин. Вместо да гние, може да се превърне в много ефектно място за цветя. Първо се закрепва стабилно, след което се отварят чекмеджетата и се пълнят в пръст. Сега идва ред на цветята, които могат да бъдат засадени по цвят или най-отдолу ниски, а най-отгоре – влачещи. За по – голям ефект, може да има разминаване в отварянето на чекмеджетата, за да се получи пирамидална структура.

Легло Хамак

За да си направите легло хамак са необходими два големи палета, към които се привързват здрави въжета. Закача се на дърво или на две съседни дървета, а за повече удобство, отгоре се слага матрак.