декорация за банята

Идеи за обзавеждане и декорация за банята

Банята е едно от най-експлоатираните помещения в нашите домове. С идеите, които сме подбрали днес за вас, тя ще се превърне в едно от най-привлекателните помещения в дома ви. Някои от тях са изключително бюджетни решения, а други изискват малко по-сериозна инвестиция. Вие сами ще прецените спрямо бюджета, с който разполагате какво можете да си позволите и какво не. Метал Инвест Габрово ви предлагат няколко идеи за обзавеждане и декорация за банята.

Хидромасажна вана или хидромасажна душ кабина

Нашите предложения ще започнат с хидромасажна вана или хидромасажна душ кабина, които са страхотна иновация и биха ни доставили страхотен комфорт. Ако ли не можете да си ги позволите, може да се спрете на душ глава с каскаден душ.

Нестандартна мивка за баня

После можем да се спрем и върху избора на нестандартна мивка за баня, с форма, която би подхождала на интериора на банята Ви.

Цветове за баня

Банята – това е храм на благосъстоянието и на чистотата. За допълване на дизайна трябва основно да се помисли и за цветовете за баня, както на плочките и пода, така и на аксесоарите, които трябва да присъстват там. Не забравяйте, че студените цветове като синьо и тюркоаз визуално отдалечават стените на помещението и му помагат да изглежда по-голямо. Топлите цветове действат обратното, като визуално приближават стените.

Декорация за баня

Най-добрия избор, който можете да направите е да изберете декорация за бан, която да бъде практична, но в същото време да служи и като декоративен елемент.
Изборът на огледало за баня е много важен и от голямо значение за нейния изглед. По магазините се предлагат чудесни варианти, както бюджетни така и по-скъпи, но уникални сами по себе си. Ако разполагате с малка баня е добре да изберете огледало, което не е прекалено голямо, но не и твърде малко, за да можете да се разгледате поне до кръста.
Следват закачалките за халати и кърпи, които е хубаво да бъдат в тон със самата баня и с подходяща постелка на пода.
А осветлението? То трябва да дава нужното успокояване и отпускане на цялото Ви тяло.
Може да използвате така наречените лед лунички, които да с поставят на тавана на банята. Колкото по-ярко е осветлението в стаята, толкова повече тя изглежда по-просторна.
Когато създаваме дизайн за малката баня ще се наложи да избягаме от големите изображения и популярни през последните години 3D принтове. Придържайте се към правилото “колкото по-просто, толкова по-добре.”
Допълнителни елементи в дизайна на банята като сапунерка, четки за зъби, бутилки с течен сапун са друг чудесен бюджетен вариант за декорация. В допълнение можем да добавим и декорация от живи растения, картини или малки мидени черупки.