екологично отопление

Избор на икономично отопление

Зима, сняг и много студ! Студ в домовете, в училищата, в детските градини, на работното място. Как да се стоплим, какво да се избере? Кое е най-доброто, кое би било по-икономично? Нека се позамислим, какъв избор на икономично отопление имаме. Живеем в страна, която е сравнително бедна и то най-вече в страна с много ниски доходи на населението.
Как можем да се справим и какво да изберем, за да може домът ни да е много уютен и топъл? Ще си направим една равносметка. Екипът на Метал Инвест Габрово реши днес да ви запознае с основните видове икономично отопление: термопомпа, климатик, въглища, дърва, природен газ, екопелети, електрическа енергия.
Но хайде да Ви запознаем с видовете екологично отопление, като отделим малко време за всяко едно от тях.

Термопомпа за отопление

Термопомпата за отопление е система, която извлича топлина от един източник и прехвърля към по-топъл. Това е чудесен вариант, който би бил съобразен с Вашия бюджет и потребности. Тя извлича топлина от външния въздух и по този начин спестява от сметките Ви за ел енергия. Подходяща е и за комбинация с подово отопление. Може да се избере идеалната комбинация за Вашия интериор. Може да се свърже с безжичната мрежа и да се регулира топлината във Вашите помещения. Е, това не е ли съвременно и много удобно.

Климатик за отопление

Климатикът за отопление е много добро решение. Той също реализира висока икономия на енергия, но разбира се трябва да се избере от по-висок клас, а те са доста по-скъпи. Съвременните инверторни климатици могат да отоплят стая от 20 кв.м. и до цената, която бихме платили да не надвишава 15-20.00 лв на месец.

Печки за отопление на дърва и въглища

Как Ви се струва идеята за печки за отопление на дърва и въглища? Да сравнително по-евтино, но много мръсно. Все още доста домакинства искат да се отопляват с печка на дърва. Но дали наистина излиза евтино и икономично? Един тон въглища струва близо 350 лв, а използването на дърва за отопление увеличава тази стойност. А какво става с природата, с въздуха навън и при тяхното използване? Вредни емисии и от там и сериозни здравословни проблеми при хората.

Пелети за отопление или природен газ

Пелети за отопление или природен газ е може би най-разпространеното отопление в България. Това е идеално решение от страна на интериорния дизайн у дома. Печките на пелети предлагат жив огън и перфектно горене. Системата за отопление с пелети е напълно автоматизирана. Инсталация за отопление с природен газ е доста скъпа. Не всеки от нас може да си позволи такава.

Електроенергията все още не е по джоба на всеки българин. 50% от потреблението отиват за отопление на дома. Цената на ел.енергията е висока и необоснована.
И така всеки може да си даде равносметка, според финансовите възможности какъв тип отопление може да си позволи. В най-добрия случай е добре да се изберете икономично отопление, което освен да щади здравето ни, а и природата.