релакс зона

Изграждане на релакс зона в двора на къщата

Единственото нещо, което е по-хубаво от отпускане в СПА център е релаксацията навън в хубав слънчев ден, заобиколени от природата. А ако е в комфорта на собствения ви дом, какво друго може да иска човек. Но за да стане това първо трябва дворът да бъде приведен в съответния ред и да се оформи релакс зона. Ето ги и съветите на Метал Инвест Габрово за изграждане на реклакс зона в двора къщата.

Съвети за изграждане на релакс зона:

Градински мебели - Уютно място за хранене

Храната някак си е по-вкусна, ако човек ѝ се наслаждава навън. Затова си заслужава да се инвестирате в градински мебели и да си сътворите уютно място за хранене. Може да е в градината, във вътрешния двор, на всяко място, където може да има достатъчно поверителност и хубава гледка.

Градинско осветление и уютна пейка за настроение

Ако релакс зоната се очаква да посреща повече хора, си заслужава да се помисли за романтично градинско осветление и уютна пейка с меки възглавнички. Можете да добавите допълнителни малки светлинни източника, като соларни малки лампи, лампички тип гирлянди, за повече настроение. А ако има вградено в земята огнище, би били чудесно.

Люлка за двор или хамак

Едно от най-релаксиращите занимания, за които човек може да мечтае, е да седне в тих и уютен ъгъл с хубава книга. Е, нека този кът да бъде навън – в двора или градината. Люлка за двор или хамак под някое дърво звучи много изкушаващо, нали? Висящите пейки – люлки, столове, хамаци – са много удобни и са чудесни за двора. Всичко, което е необходимо са здрави клони на дървета или подходящо място за окачване.

Душ или вана сред природата

Когато става въпрос за релакс зона, много хора го асоциират със спа. Това е малко нестандартна идея, но разчитаме, че ще се намерят доста ентусиасти, които ще приемат на драго сърце това наше предложение. Колко хубаво би било в двора на къщата си да разполагате с частен оазис, където обитателите да вземат дълга и релаксираща вана, заобиколена от природа и красота. За целта обаче е добре да намери скрито място, за да се гарантира неприкосновеността на почиващите.

Лятна кухня

Лятната кухня превръща приготвянето на храна още по-приятно занимание, отколкото е всъщност. И е чудесен повод за събиране с приятели. Барбекю, коктейл бар с хапки, а защо не и количка с лимонада и сладолед…има толкова много варианти.

Пергола за двора

Перголата за двора е чудесен вариант за организиране на място за отдих на двора. Освен това ще пази сянка и ще добави романтика в градината. За по-ефектен вид може да се украси с пълзящи растения, които да оформят зелен навес.

Превръщането на двора на къщата в релакс зона може да се превърне в чудесен и забавен начин, да създадете нови спомени със семейството или приятелите си. Когато решавате с какъв проект или проекти да се заемете, не забравяйте да внимавате как искате да използвате пространството. Преценете добре кое е най-добре за вас и вашите близки и създайте уникален, индивидуален проект, който да ви радва след тежките работни дни.