подови настилки за терасата

Кои са най-подходящите подови настилки за терасата?

С настъпването на топлите месеци е естествено да прекарваме повече време на открито. Не всеки обаче може да се радва на двор или градина, особено в големия град. За щастие има решение за всеки, който обича да пие кафето си навън или да завършва деня с коктейл, наслаждавайки се на залеза. Терасата. Без значение дали е малка или голяма, правоъгълна или квадратна, с малко усилия, вдъхновение и инвестиции, може да се превърне в любимо за семейството малко бягство навън. Преди да се мисли обаче за мебели, парапети и цветя, има един важен компонент, на който малко хора се замислят – настилката. Особено ако в момента е с мозайка, за да има терасата по-уютен и по-красиви вид, трябва да се помисли за нова. Ето няколко варианта от Метал Инвест Габрово, за това кои са най-подходящите подови настилки за терасата.

Дървени плочки за тераса – декинг плочки

Вероятно най-универсалният от гледна точка на външния вид са дървени плочки за терасата -декинг плочки. Те могат да придадат на терасата неповторим домашен уют, но и да изглеждат модерно и стилно. Дървото никога не излиза от мода, което прави декинг плочките, вечно модерни и актуални.

На тези плочки може да се гледа като на по-модерна и евтина версия на традиционните дървени дъски. Тези дават най-търсения „вид на дърво“, без теглото и трудността при монтажа. И са прекрасни!

Хубавото е, че за разлика от дървото декинг плочките не се раздуват и се почистват лесно.  Недостатък е, че те задържат топлината повече от традиционното дърво и следователно ще се затоплят, ако са на слънчево място.

Керамични плочки за тераса

Има ли нещо по-разкошно от класическите каменни плочки на терасата. Надали, но те са много тежки. Ето защо на помощ идват керамичните плочки. Те често са дори по-трайни от естествените материали като камък и дърво, така че наистина можете да получите най-доброто.

Керамичните плочки могат да дадат не просто вид на естествен камък, но и великолепен, реалистичен вид на дърво. Освен това са супер лесни за почистване и поддръжка. Просто се мете и бърше от време на време и сте готови.

Недостатък е, че не всички могат да издържат на екстремно ниски температури и може да се увредят. Някои керамични плочки могат да бъдат изключително хлъзгави, затова е добре да се съобрази и този факт.

Изкуствена трева за тераса

Сегашните модели изкуствена трева за тераса са с изключително реалистичен вид и усещане и е търсена алтернатива на истинската трева. С подобна настилка се постига усещане, все едно сме на двора и е чудесна за малки деца, които обичат да играят на пода.

Изкуствената трева за тераса е евтина, само се застила и се пере. Какво друго да желаем?