обзавеждане на коридор

Креативни идеи за обзавеждане на коридор

Дали коридорът е стая? Технически, не. Но трябва да получи същото внимание, което получават една всекидневна и спалня, що се отнася до декора на дома. И ако повечето хора доскоро гледаха на коридора като на мъртво пространство, което не изисква дизайнерско внимание, това вече не е така. Защото той е помещението, в което се посрещат гости, свързващото звено между стаите и определено може да бъде дизайнерски изпълнен.
А за да се случи това е лесно. Само трябва да се следват няколко прости правила:

Обзавеждане което всеки коридор заслужава

Килим или пътека за коридор

Поставяйки килим или пътека за коридор е идеален вариант, благодарение на който ще добавите цвят към иначе скучния коридор, ще придаде уют, тъй като коридорите обикновено са по-студени в сравнение с останалата част от дома.

Секция за коридор

Ако у дома няма достатъчно място, коридорът може да се превърне в библиотека, като се инсталира малка, кипра секция за коридор в допълнение със рафтове за книги на стените. Освен това те могат да се превърнат в основна фокусна точка и да обхващат цялата стена за драматичен ефект.

Лампи за коридор

„Проектирането“ на коридор е трудно предвид ограниченото пространство. Затова трябва да се мисли нестандартно. Например вместо да се сложат обикновени лампи за коридор, можете да закачите декоративни фенери или осветителни тела с рисувано стъкло. Има толкова голямо разнообразие. Дори и една подова лампа в ъгъла би стояла много шик и ще добави чар в коридора.

Пейка за коридор

Кът за сядане в коридора е идеалният начин да се направи коридора по-стилен и уютен, но и по-удобен. Колко по-приятно би било да има място, на което да се седне, за да се завържат обувките, да се постави чантата или палтото. Точно тук идва ролята на пейката за коридор. Ако под нея има място, могат да се подредят плетени кошници с дребни аксесоари.

Огледало за коридор

Добавянето на огледало към всяка стая може да създаде илюзия за по-голяма площ. Огледалата озаряват пространството, отразявайки светлината от осветителните тела или прозорците. Това е особено важно за по-малки, затворени зони на дома. Огледало с рафт, поставен под него, може да служи като място за оглеждане, но и да разшири визуално помещението. Друг чудесен вариант е да изберете огледало, чиято рамка е изработена от ковано желязо. Мебелите и аксесоарите от ковано желязо, добавят стил и униклност на всеки дом.

Зеленина и цветя за коридор

Зеленината и цветята за коридор не са табу, както повечето хора си мислят. Те добавят не само живот и цвят, но и правят помещението по- приветливо. Разбира се, трябва да се изберат видове, които да не се нуждаят от много светлина и да са по-непретенциозни. Алое вера, змийско растение, филодендрон, палма и фикус са само малка част, от които може да се избере. А ако няма желание за грижа за тях, днес има чудесен избор на реалистично изглеждащи изкуствените растения.