радиатори

Методи за скриване на радиатор

Радиаторите са големи, неподвижни и не особено красиви, но от друга страна са ефективни, когато става въпрос за отопление в жилищните помещения. Ето защо днес избрахме да ви представим няколко лесни и сравнително бюджетни методи за скриване на радиатор.

Боядисване на радиатори

Направете вашия радиатор част от интериорния дизайн на вашия дом или стая, като го боядисате в същия цвят, контрастиращ на основния ви цвят или преливащ от един цвят към друг. По този начин ще превърнете радиатора в интересен акцент, който вече няма да загрозява вашата стена, а напротив ще привлича възхищения за креативизма, който сте положили.

Парапет от ковано желязо

Друг чудесен вариант, който можем да ви предложим е да монтирате оригинален и интересен парапет от ковано желязо, който да скрие вашия радиатор.

Перфориран панел за скриване на радиатор

Това е друг чудесен вариант за скриване на радиатор. За тази цел можете да си поръчате перфориран панел при някой майстор дърводелец, който би ви сътворил чудесни неща. Освен, че ще прикрие вашия грозен радиатор, перфорираните панели за радиатори имат още една много полезна функция е тя е, че предлагат допълнителна защита за малките деца. Ако предпочитате този вариант, но не искате да харчите много пари, можете да се възползвате от по-достъпния вариант като монтирате палет около радиатора. С малко повече усилия и артистизъм, бихте получили зашеметяващи резултати.

Пейка върху радиатор

На нас лично, този вариант най-много ни допадна. Какво по-хубаво от това, освен, че ще скриете грозния радиатор, ще добавите кът за сядане, с екстра допълнително отопление. Тази зона несъмнено може да се превърне в новото ви любимо място у дома.

Но въпреки всичко, според нас, идеалният избор и метод за скриване на радиатора е панел направен като мрежа с различни отвори. По този начин лесно ще се достига до радиатора, ако трябва да се направи някакъв частичен ремонт.

Вдъхновение за скриване на радиатор

радиатори
радиатор 5
радиатор 4
радиатор 3