остъкляване на тераса

Модерни решения при остъкляване на тераса

Без значение дали става въпрос за малко или голямо жилище, остъкляването на терасата винаги носи значителни предимства за собственика. Защото освен да предпази от прах и власинки през лятото, той дава и отлична шумоизолация и допълнителни закрити квадратни метри на дома. Ако апартамента е на първия етаж, остъкляването е вид сигурност за собствениците, че няма да бъдат обрани през терасата. През зимата пък от друга страна остъклението, спира студа и влагата.

Видовете остъкляване на тераса

Модерните методи на остъкляване на терасата създават естетически завършен външен вид, както отвън, така и отвътре. Собствениците могат да избират между два вида остъкляване на тераса: студено и топло.

Приобщаване на тераса

Ако целта е приобщаване на терасата към определена стая, по-добре е да се избере топла версия на остъкляването и да се сложат двойни стъкла. Това ще добави и допълнителни квадратни метри в жилището. Освен това терасата ще има добра изолация, допълнително осветление и източник на топлина. Разбира се, не трябва да се пренебрегва и пода и да се сложи допълнителна изолация и покритие.
Вариант е да се комбинира терасата с прилежаща стая, за да се разшири и да се оформи зимна градина, кът за четене, домашен офис…Ако е необходимо, трябва да се помисли и за допълнително укрепване.
Когато се говори за остъкляване на тераса, не е нужно да се гледат само стандартните прозорци. Можете да изберете и плъзгащи, повдигащи или сгъващи се, за да се отвори повече пространство. Всичко зависи от предпочитанията на собствениците.

Остъкляване на тераса със студено стъкло

При този метод може да се използва обикновено стъкло, но тогава терасата няма да може да се използва като стая през зимата и студените месеци. Това е много удобна опция, която позволява защитата на терасата от прах, дъжд и отчасти, от шум. Също така създава хармоничен външен вид.
При този начин на остъкляване на тераса, тя може да придобие допълнителни приложения: зимна кухня, килер или изба. Ако е на последния етаж, е хубаво да се помисли за изолация на покрива, а ако е на първия – на пода.
Има много методи за остъкляване на тераса. Избирайки типа дограма, то можете да избирате между дървена дограма, PVC или алуминиева дограма.
Остъкляването без рамки е по-модерен начин, който позволява оформяне на масивна стъклена стена без рамки и вертикални стелажи. Пространството визуално се разширява благодарение на него.
Когато се използват модерните методи на остъкление на тераса, ползите, които собственикът получава са:

– повече жилищната площ;
– укрепване на парапета и горната плоча, което е важно за старите жилища;
– красив вид на външната лоджия или балкон;
– здравата модерна структура е устойчива на дъжд, вятър и други влияния на околната среда;
– лесна за поддръжка;
– предлага повече естествено осветление.

А ако остъкляването на тераса не ви е достатъчно и имаете нужда от изграждане на допълнителни метални конструкции или метални парапети, ние от Метал Инвест Габрово сме насреща, за да ви съдействаме.