защита от крадци

Най-добрите методи за защита от крадци

В колкото и безопасен град или квартал да живее човек, това не означава, че трябва да пренебрегва защитата от градци. Никой никога няма гаранция дали не е наблюдаван и наоколо не се навъртат недоброжелатели, които чакат само да излезе, за да влязат в дома му. Затова си заслужава да се вземат превантивно мерки и да се помисли за защита от градци. Ето ги и съветите на Метал Инвест Габрово.

Ето и нашите 5 съвета за защита от крадци

Заключване на прозорци и врати

Особено ако става въпрос за къща, заключването на прозорците и вратите е най-малкото нещо, което собствениците могат да направят, за да опазят дома си. Особено през лятото, много често прозорците се оставят, да влиза чист въздух, но това е идеална възможност за крадците. Колкото и отдалечена да е къщата от портата, това правило никога не трябва да се пренебрегва.

Аларма за дома

Алармата за дома е още един елемент, който всеки собственик трябва да предвиди за дома си. Домашната алармена система не само ще гарантира повече сигурност на обитателите, но може да намали и сумата за застраховка, ако има такава. И ако тя не спре разбиването на вратата, поне ще изплаши крадците и ще сигнализира на съседите, че се случва нещо.

Съседи на помощ

Ако собствениците пътуват за по-дълго време, добре е да помолят приятел или съсед да взима пощата и да коси тревата (ако става въпрос за къща). Много често крадците следят за препълнени пощенски кутии и така разбират дали обитателите са там. Добра идея е да се сложат и автоматични таймери за осветлението. Надали някой ще тръгне да разбира къща, чийто прозорци светят всяка вечер.

Без разгласяване на плановете

Днес много хора се хвалят в социалните мрежи за свои пътувания или планове. Грешка! Ако трябва да се пусне пост, нека това да бъде след завръщане. Няма нищо по-лесно и удобно за недоброжелателите, отколкото да разберат, че собствениците на дома са на другия край на страната или в чужбина. Идеалният момент, за да нахлуят.

Подготовка на дома за пътуване

Какво значи това? Ако собствениците са купили по-скъпи предмети като телевизори, компютри и др., в никакъв случай не е добре да изхвърлят опаковките на алеята или паркинга. Това изпраща съобщение до потенциалните крадци, че има вещи, които да са в интерес за тях.

Когато говорим за защита на къща от крадци, е много важно да държим инструментите на сигурно място. Стълбата, резачките за тел и чуковете могат да свършат блестяща работа на крадците. За по-сигурно дръжте ги в гаража.