малка тераса

Практични идеи за малка тераса

Мечтали ли сте някога за просторна тераса, която да имате свободата да превърнете в свой оазис и в която да прекарвате с удоволствие свободното си време с книга в ръка? Вярваме, че отговорът ви е положителен. Но мечтите не винаги се сбъднат! Затова ако сте от онези, които могат да се похвалят с по-малко пространство, не се тревожете – лесно бихте могли да сътворите чудеса с него и то само с няколко прости похвата.
Малката тераса може да провокира въображението ви, тъй като ще трябва да бъдете доста изобретателни в подредбата й. За да ви помогнем, ние от Метал Инвест Габрово сме подбрали няколко практични идеи, с които да започнете.

Избор на мебели за тераса

Когато декорирате малка тераса, първото нещо, за което трябва да намерите е подходящо обзавеждане. Тя трябва да бъде стилна, спестяваща пространство и най-вече многофункционална, доколкото е възможно. Изберете малки единични сгъваеми мебели за тераса или само едно по-голямо за сядане. Веднъж взели решение за цялостния дизайн, въоръжете се с търпение и открийте мебелите, с които бихте могли да оползотворите тясното пространство и които най-много се докосват до визията ви как то да изглежда. Важно е и дали терасата ви е открита или остъклена, тъй като трябва да подбирате мебелите според това дали са изложени на променящите се атмосферни условия.

Озеленяване на тераса

Колкото и малка да е терасата ви, е нужно да разберете какво искате да правите с нея, за да можете да я обособите правилно. Чудеска идея, от която можете да се възползвате е озеленяване на терасата. Предлагат се вече различни варианти, благодарение на които можете да я озелените по всякакъв начин, от пода, минавайки през парапета, та чак до стените. Оставете въображението да ви води.

Декорация за тераса

Друга много важна стъпка е изборът на декорация за тераса, която да подчертае характера на балкона ви. Дали ще заложите на български етно мотиви или пък на средиземноморски стил – изборът е ваш. Запомнете, че идеалната ваза и няколко красиви сезонни цветя могат да сътворят чудеса! А и ако сте фенове на по-непринудения дизайн, то малките детайли са ключов фактор в това да сътворите уют на терасата си.