сглобяеми дървени къщи

Сглобяеми дървени къщи – предимства

Сглобяемите дървени къщи доскоро не бяха популярни у нас, но в последните години започнаха да се налагат все повече и то с основателна причина. Технологията за производство на сглобяеми дървени къщи носи със себе си много предимства, като най-ясно изразеното сред тях е производството им от естествени материали, което е чудесен начин обитателите да живеят по-близо до природата. При производството и строителството на сглобяемите дървени къщи обикновено се използват качествени елементи, устойчиви на промените на времето, като трайност и на природни катаклизми. Но наред с това тези сглобяеми дървени къщи имат и редица други предимства:

Основни предимства на сглобяеми дървени къщи

Сглобяемите дървени къщи имат по-малко тегло, което от своя страна намалява разходите за изливане на основата и позволява поставянето им в зони с подпочвени води и свлачища. Те се отличават с гъвкави фуги, което предполага по-голяма твърдост и стабилност при земетресения. Освен това времето за строителство на сглобяемите къщи е от 5 до 10 пъти по-бързо от това, необходимо за изграждане на стандартна къща.

При изграждането на сглобяеми дървени къщи има сухо строителство, което означава, че не е необходимо да се чака между 3 и 12 месеца за съхнене на мазилката, както е в монолитни къщи. Освен това разходите за отопление са по-ниски поради изолацията на стените. Смята се, че ако стена на сглобяема къща е с дебелина 15 см, това съответства на 30 см тухлена стена. А най-хубавото е, че стените на този тип сглобяеми къщи са със същата сила като тази на монолита.

Цена на дървени сглобяеми къщи

Не на последно място, голямо предимство на дървените сглобяемите къщи е добрата цена, тя е с пъти по- малка спрямо тази за изграждане на монолитна къща.

Но всички тези предимства – лекота и малко време на сглобяване, добра изолация, устойчивост, сравнително ниска цена, не означава, че сглобяемите къщи са скучни. Напротив, те предлагат много архитектурни възможности и гъвкави решения. При дървените къщи няма  ограничение за квадратните метри. Ако обикновено хората си представят малки тесни жилища, когато чуят дървена къща, то новите съвременни модели напълно разбиват това клише.

Дървените къщи, построени в съответствие с новите технологии, са изключително надеждни и издръжливи. Правилно построените и поддържани дървени сглобяеми къщи могат да издържат векове. В скандинавските страни и Сибир има къщи на стотици години.

Нито един материал не може да съответства на уникалните характеристики на дървото, включително здравина, издръжливост и лекота на използване, естествена термична устойчивост и стабилност. Дървото се отличава с абсорбция и устойчивост на вибрации. И още нещо интересно – дървените конструкции с масивно напречно сечение демонстрират много висока устойчивост на огън. Когато е изложена на огън, дървесната повърхност се овъглява, което предотвратява по-нататъшното развитие на пожар.

Сглобяване на дървена къща

Процесът на сглобяване на дървените къща е по начин, който има минимално или никакво въздействие върху околната флора и фауна. Производството на изделия от дърво консумира 10 пъти по-малко енергия от производството на други строителни материали.

Дървена сглобяема къща е лесна и бърза за изграждане, енергийно ефективна и запазва естествената ни среда. Използването на дървесина като строителен материал осигурява здравословна среда на живот за нас и за поколенията, които идват. Това дава възможност да се спестят време и пари, докато се наслаждаваме на приятна и уютна атмосфера.

А ако желаете дървена къща с метална конструкция ние от Метал Инвест Габрово сме насреща.