Изработка на метални стълби

Днес метални стълби могат да бъдат видени абсолютно навсякъде. От къщи и апартаменти до различни обществени сгради като училища, офиси, бизнес сгради и други. Обикновено метални стълби се използват по-често като външни или промишлени поради тяхната издръжливост и надеждност. В последните няколко години обаче в частното строителство, заедно с дървено-стоманени стълби се използват и метални.
Ние от Метал Инвест Габрово предлагаме изработка на метални стълби, включваща цялостно проектиране, доставка и монтаж на различни видове метални стълби – аварийни метални стълби, външни метални стълби, вътрешни метални стълби, вити стълби от метал, стъпала от метал.

Метални стълби - външно приложение

Когато става въпрос за външни метални стълби, приоритет е здравината и издръжливостта на атмосферни влияния. Поради тази причина металът се превръща в най-удобният и подходящ материал за използване. Той е устойчив във времето и не се влияе от топлина, влага или други явления. Освен това металните стълби ограничават възможностите от подхлъзване или падане.

Метални стълби - вътрешно приложение

Днес вътрешните метални стълби са не само архитектурен елемент, а и част от интериорния дизайн на помещението. Те са предпочитан вариант поради неограничените възможности за комбиниране на материали, форми и цветове. Освен това се поддържат изключително лесно в сравнение със стълби, направени от друг материал.

Метални стълби - предимства

Лесен и бърз монтаж

Металните стълби се сглобяват и монтират изключително лесно, като веднага след това са годни за употреба. Това не важи за бетонните стълби например. Те имат нужда от стягане на самия материал, което означава, че времето за изработка и монтаж е значително удължено.

Ниска себестойност

Металните стълби спестяват много време за изработка и монтаж и поради това себестойността на една конструкция от метални стълби е значително по-ниска от тази на други видове стълбища.

Изключително устойчиви

Металните стълби са устойчиви на всякакви външни фактори. В това число на резки промени в температурата, като не се огъват и деформират, устойчиви са и на корозия. Те се третират специално, за да не са податливи на корозионните фактори.

Дълъг период на експлоатация

Поставени по правилен начин, металните стълби могат да издържат дълги години напред във времето. Освен това металните стълби нямат нужда от последваща поддръжка, не е нужно дори да се боядисват. Или с други думи, монтирането на метални стълби освен, че не изисква висока първоначална инвестиция, едновременно с това, вложените пари в тях са напълно възвръщаеми.

Видове метални стълби

Има два основни вида метални стълби. Прави метални стълби и спираловидни метални стълби. Обикновено правите метални стълби са по-традиционни и се срещат в повечето сгради. Спираловидните метални стълби са предназначени за по-специални случаи, когато наличното пространство е по-малко или се търси по-атрактивен и нестандартен интериорен дизайн.

Прави метални стълби

Правите метални стълби са най-използваният начин за свързване на етажи. Те са удачен вариант за места, където има деца и възрастни хора, защото осигуряват безопасност и сигурност на придвижващите се по тях. Правите метални стълби са удобни и в случаите, когато се налага да се пренасят тежки и обемни предмети. Важно предимство е, че се изграждат бързо и лесно и въпреки, че изграждат твърде класически и дори демоде в очите на някои хора, правите метални стълби остават предпочитана опция в много домове и бизнес сгради.

Спираловидни метални стълби

Едно от важните предимства на спираловидните метални стълби е ефективното използване на пространството. Те са изключително гъвкави и пасват навсякъде. Спираловидните метални стълби са много добро решение за случаите, в които помещението е твърде малко и изграждането на прави метални стълби е невъзможно. Подходящи са за малки сгради, пристройки, мазета,тавани и т.н. Друга причина, поради която спираловидните метални стълби са предпочитан избор са техните визуални ефекти. Те правят помещението по-модерно и стилно.